Prajitura Teo

de iry-gabriela in Prajituri, 22 Noi 2013 | 23383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250 gr de zahar,
  • 3 linguri de untura,
  • 3 linguri de miere de albine
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet,
  • 3 linguri de ulei,
  • 2 linguri de cacao
  • 750 gr de faina.
  • Pentru crema :
  • 2 plicuri de budinca de vanilie,
  • 4 linguri de zahar,
  • 600 ml lapte
  • 1/2 pachet margarina
  • Pentru decor
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Teo:

Foile: Mierea de albine o incalzim impreuna cu untura pana face spuma. Separat batem ouale cu zaharul, dupa care adaugam mierea in combinatie cu untura. Le incorporam bine dupa care adaugam uleiul, bicarbonatul si apoi faina. Se va forma un aluat nelipicios pe care il vom imparti in trei parti egale, iar in una din ele vom adauga cele 2 linguri de cacao. Deci vor iesi 2 foi albe si una neagara. Din acest aluat se vor face 3 foi pe care le vom coace pe dosul unei tavi tapetate cu faina.  

Crema:  Se va pune la fiert 500 de ml lapte, iar separat se va amesteca praful de budinca cu cele 4 linguri de zahar si cu 100 ml lapte. Acest amestec se va adauga peste laptele fiert si se va mixa pana se va ingrosa. Se lasa crema la racit dupa care se va adauga si margarina.

Asamblarea: Pe o tava se va aseza prima foie alba dupa care se va adauga jumatate din crema, apoi se va aseza foaia de cacao, peste care se va adauga cealalata jumatate din crema, iar la final se va aseza a doua foaie alba. Se pudreaza cu zahar pudra si se va da la rece pentru 2 ore timp in care foile se vor inmuia pentru a putea fi portionata.

Usor de preparat dar mai usor de mancat!

TIPS-URI

1

Se poate decora si cu glazura de ciocolata neagra sau alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Teo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Teo 1

24.11.2013, 19:23

Ai facut-o pentru mine?atunci imi place!

diaconta 1

25.11.2013, 18:46

imi place

iry-gabriela 1

25.11.2013, 22:17

Am facut-o pentru toata lumea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere de albine